Conferinta medicala internationala. martie 2016

Conferinta medicala internationala. martie 2016

  • dreamstimefree_234006

In perioada 16 – 20 martie 2016, doctorul Paleru Cristian, specialist in chirurgie pulmonara, a participat la conferinta medicala international “Antalya Revisited in Istanbul”, organizata in Turcia, la Istanbul, de catre Societatea Europeana de Chirurgie Toracica (ESTS). La acest eveniment a participat si domnul profesor Ioan Cordos.
Pe parcursul celor 4 zile ale manifestarii stiintifice, doctorul Paleru a avut oportunitatea sa-si largeasca cunostiintele medicale in domeniul chirurgiei pulmonare si sa faca schimb de opinii si impresii cu medici renumiti din Europa, specialiazati in chirurgie toracica .

Lectoratele au fost sustinute de renumitii doctori:IMG-20160319-WA0005
Hasan Batirel, Istanbul, Turkey
Niccolo Daddi, Bologna, Italy
Kirill Getskov, Moscow, Russia
Gunda Leschber, Berlin, Germany
Gilbert Massard, Strasbourg, France
Isabelle Opitz, Zurich, Switzerland
Pascal Thomas, Marseille, France
Alper Toker, Istanbul, Turkey
Gonzalo Varela, Salamanca, Spain

Zecile de prezentari stiintifice, din cele 4 zile ale conferintei medicale, au fost facute de medici chirurgi din aproape toate tarile europene, membre sau nu ale Uniunii Europene, dar si de medici veniti din Statele Unite ale Americii, din Africa de Sud si din Arabia Saudita. Mai jos sunt amintite cateva dintre titlurile prezentarilor:

impreuna cu prof. univ. dr. Ioan Cordos

impreuna cu prof. univ. dr. Ioan Cordos

– Diagnosticul complicatiilor pulmonare timpurii
– Prezenta scurgerilor ca urmare a operațiilor de esofag
– Imposibilitatea de a extinde – pierderi de aer prelungite
– Stadializarea mediastinala – Rolul EBUS, EUS, Mediastinoscopiei, Videomediastinoscopiei
– Cancerele sincrone si metasincrone
– Alte tipuri de tumori rare ale plamanului
– Leziunile mediastinale posterioare și mediane
– Leziuni traumatice ale structurilor mediastinale
– Principiile rezectiei de trahee si a cailor respiratorii principale
– Tehnici de esofagectomie
– Rezectia si reconstructia peretelui pieptului
– Managementul perioperator al pacientilor cu functii pulmonare foarte limitate, inclusiv cu pierderi de aerIMG-20160319-WA0012

Participarea la aceasta conferinta face parte din preocuparea permanenta a doctorului Cristian Paleru de a cunoastele cele mai noi si mai reusite practici de chirurgie pulmonara la nivel european cu scopul declarat de a fi implementate si pacientilor romani de care se ocupa.
Istanbul, 16 – 20 martie 2016

Cristian Paleru – premiera chirurgicala

  • Cristian Paleru

chirurgie pulmonara, medic primar, Cristian PaleruMedicii Institutului de Pneumologie “Marius Nasta” din Capitala au efectuat o interventie chirurgicala, in premiera in Romania, care a constat in intreruperea legaturii dintre plaman si caile respiratorii la un tanar de 19 ani, prin folosirea unei metode noi.
Interventia a fost realizata de o echipa de medici, coordonata de medicul Cristian Paleru, informeaza institutul.
Pacientul a fost internat la Institutul de Pneumologie “Marius Nasta” cu o infectie pulmonara care i-a afectat plamanul stang, tanarul suferind complicatii.
El a fost tratat, timp de doua saptamani, de medicii institutului, care au decis sa indeparteze plamanul stang distrus, printr-o procedura inovatoare.
Traditional, interventia se efectueaza printre doua coaste laterale, indepartandu-se mai intai legatura dintre plaman si cord, iar apoi cea dintre plaman si caile respiratorii. Prin noua metoda, au fost inversate etapele operatiei pentru a se evita infectarea intregului organism, potrivit sursei citate.
Interventia a durat 45 de minute si a fost efectuata sub anestezie generala, cu intubatie simpla. Peste o saptamana, pacientul va reveni la spital pentru efectuarea urmatoarei operatii, cand se va putea indeparta plamanul intr-un mediu aseptic.
“Aceasta interventie realizata in institutul nostru de dr. Cristian Paleru este atat o premiera nationala, cat si una dintre premierele mondiale. Din informatiile mele, exista sase cazuri in toata lumea, dintre care unul in Romania. Aceasta operatie sustine eforturile noastre de a promova o chirurgie toracica de nivel european”, a declarat Ioan Cordos, seful sectiei de chirurgie toracica din cadrul Institutului de Pneumologie “Marius Nasta” din Bucuresti.
BUCURESTI, (8 ian 2010)

Sursa: Mediafax

Interventii similare, coordonate de doctorul Cristian Paleru, cadru universitar la UMF “Carol Davila” Bucuresti, au avut rezultate peste asteptari, soldandu-se cu o rata a succesului similara cu a marilor spitale din centre medicale cu renume in Europa de vest. Creativitatea si profesionalismul, medicului primar de chirurgie pulmonara Paleru, il claseaza printre cei mai renumiti medici de chirurgie toracica din tara noastra.

Sunt Paula Rusu şi am un plămân şi jumătate

  • Chirurgie pulmonara

Povestea mea nu e una de succes. Acum doi ani, la început de an, începeam un lung pelerinaj pe la medici fiindcă tuşeam atat de rău încât ajunsesem la un pas să îmi pierd vocea. Cinci luni am schimbat medici şi diagnostice fără niciun rezultat. Am început cu o vizită la cabinetul profesorului “X” , care m-a diagnosticat ochiometric şi cu ajutorul unei spirometrii cu astm bronşic. Două luni am schimbat tratamentele fără efect. Am primit un diagnostic nou: esofagită de reflux, pe urmă inca unul laringită acută şi încă unul, bronşită acută…. am renunţat să îl mai caut pe profesor în ziua în care mi-a spus la telefon: -Doamnă, totul e numai în capul dumneavoastră!

O lună mai târziu ajungeam în stare foarte proastă, abia mă mai ţineam pe picioare, la 20140704_124028 - Copieacelaşi spital unde fusesem iniţial consultată de profesorul “X” . De data asta diagnosticul care a venit după o serie de analize a speriat pe toată lumea, inclusiv pe mine: tuberculoză. Da, TBC! Şi eu care credeam că această boală a fost eradicată în Romania…. Tratamentul prescris corect de data asta venea însă târziu de tot pentru plamanul meu stang care era ca o strecurătoare, plin de găuri care nu au mai putut fi reparate. Am avut parte de un inger de medic pe care mi l-a găsit doctoriţa Emilia Crişan, şefa secţiei de bronhologie, impresionată de povestea mea. Pneumologul Mihaela Tanasescu s-a straduit din răsputeri să mă repare, însă rănile provocate de bacil au fost atat de mari încât după vindecarea de TBC a venit o noua veste proastă: plămânul stâng trebuie scos cu totul fiindcă îmi pune viaţa în pericol.

20140704_124028

Un strop de noroc a făcut să dau peste alti doi medici îngeri păzitori pentru mine: profesorul-chirurg Ioan Cordoş şi sef de lucrari chirurgul Cristian Paleru s-au ambitionat să încerce imposibilul. O operaţie în care să decupeze din plamanul stâng numai lobul superior aflat perete în perete cu inima şi printr-o manevra de artă chirurgicală să sudeze un bont de trahee cu un rest de plaman. E o interventie chirurgicala de congres, da, am ajuns caz medical international, au facut şi un filmuleţ în timpul operatiei, o premieră românescă. Darorită celor trei arhangheli ai sănătăţii mele sunt bine, chiar dacă acum am doar un plămân şi jumătate. Dacă diagnosticul meu ar fost stabilit din timp, dacă medicul “X” imi făcea o radiografie, ori o analiza de sange nu ajungeam aici. Ăsta e adevărul, nişte analize banale m-ar fi cruţat de doi ani grei şi de o operaţie dificilă.

Dincolo de orice însă cred că cel mai important e să ştim cu toţii că tuberculoza există, e printre noi, poate fi tratată definitiv, fără sechele, cu o singură condiţie – să fim informaţi!

V-am povestit asta nu ca să mă plâng ci ca să vă mărturisesc că acesta e momentul în care plec într-o nouă călatorie, aceea în care am să ma lupt ca alţii să nu treacă prin ceea ce am trecut eu. E doar începutul unor proiecte în care cred si despre care veţi auzi curând.

Sursa: paularusu.ro