De ce la dr. Paleru?

Activitatea medicului dr. Paleru Cristian si a echipei sale, reprezinta o referinta in chirurgia toracica romaneasca.
In cei peste 20 de ani de practica in chirurgia toracica (oncologica, toracoscopica, mediastinala) a efectuat multiple si complicate operatii, avand in portofoliu o gama foarte larga de operatii cu o rata de succes deosebita de mare, comparabila cu cea din marile spitale europene.

Spiritul inovator al doctorului Paleru Cristian in dezvoltarea tehnicilor chirurgicale este confirmat si de Diploma de merit pentru contributia adusa la dezvoltarea chirurgiei toracice din Romania acordata de Societatea romana de chirurgie toracica – 28 octombrie 2004, Bucuresti.
Medicul este membru cu drepturi depline in Societatea Europeana de Chirurgie Toracica din 14 octombrie 2003, membru al Societatii Respiratorii Europene si membru al Asociatiei Romane pentru Chirurgie Endoscopica si alte tehnici interventioniste din 2002, totodata este si membru fondator facand parte din bordului director al Fundatiei Romane de Chirugie Toracica infiintala in 1994.
Stagiile de practica chirurgicala in clinici din afara tarii, i-au permis sa cunoasca si sa-si insuseasca tehnici moderne utilizate in strainatate:
– Noiembrie 2002-Ianuarie 2003 AFSA rezident temporar in Chirurgie Toracica ,Strasbourg ,Franta
– Ianuarie – Martie 1999 formare rezidentiala la Ruhrland Klinik, Sectia de Chirurgie Toracica, Essen, Germania

Pentru imbunatatirea si actualizarea cunostintelor teoretice si practice in domeniul chirurgiei toracice, dr. Paleru Cristian a urmat numeroase cursuri de specialitate in strainatate si in tara:

A. In strainatate

1) Curs Limfadenectomie Mediastinala Videoasistata Koblenz, Germania, 2005
2) Aplicatii laser in chirurgia toracica, Dresda, Coswig, Germania, 2006
3) Competenta bronhologie – 2008
4) Curs de chirurgie perete toracic si trahee – ESTS, Elancourt, 2009
5) Mini-curs de chirurgie toracica video-asistata in cursul celei de al IX-lea Congres German de Chirurgie Toracica, Essen, iunie 2000

B. In tara

1) Curs de chirurgie de granita, Clinica de chirurgie toracica II Spitalul Militar Central Bucuresti, 17 Octombrie – 5 Noiembrie 1994, Bucuresti
2) Curs de sutura endo-mecanica, JOHNSON&JOHNSON, Aprilie 1995, Bucuresti
3) Curs de chirurgie mediastinala, Clinica de chirurgie toracica II Spitalul Militar Central Bucuresti, 20 Noiembrie – 8 Decembrie 1995, Bucuresti
4) Curs de imagistica toracica, 28 Octombrie 1999, Poiana Brasov, Romania
5) Curs de chirurgie toracica video-asistata, 1999, 2000 & 2001, Clinica de chirurgie toracica II Spitalul Militar Central, Bucuresti, Clinica de chirurgie toracica, Universitatea de Medicina, Bucuresti
6) Curs de traumatologie chirurgicala, Institutul de Formare Postuniversitara a Medicilor si Farmacistilor, Ministerul Sanatatii Romania, 2000, Bucuresti

Doctorul Paleru Cristian a participat, de-alungul ultimilor ani, la renumite congrese nationale si internationale din domeniul chirurgiei toracice si este autor si coautor a numeroase lucrari stiintifice, publicate in reviste de specialitate din tara si din strainatate. O lista a lucrarilor stiintifice poate fi accesata cu un clik aici!

Lista lucrarilor stiintifice prezentate la diferite manifestari stiintifice desfasurate in strainate, poate fi accesata aici!

Dand un clik aici puteti vizualiza o lista cu supraspecializarile, compententele si cursurile postuniversitare ale doctorului Paleru Cristian.