Ghidul Pacientului

Programul de consultatii al medicului dr. Paleru Cristian – telefon: 0788414877

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, clinica de chirurgie toracica: de luni pana vineri de la ora 9:00 la ora 12:00 – Programare la tel. 0788414877

Spitalul Sanador Baneasa: in fiecare zi de marti, de la ora 18:00 la ora 19:00 – Programare la Call Center: 021-9699 specificand faptul ca doriti la dr. Paleru Cristian ( cu un click aici puteti accesa pagina de contact a spitalului Sanador )

Spitalul Metropolitan: in fiecare joi de la ora 15:00 la ora 17:00 Programare la tel. 0372. 42 42 42 specificand faptul ca doriti la dr. Paleru Cristian ( cu un click aici puteti accesa pagina de contact a Metropolitan Hospital )

OncoFort Programare la tel. 021-323.00.00; Mobil 0724-242.259 specificand faptul ca doriti la dr. Paleru Cristian ( cu un click aici puteti accesa pagina de contact a spitalului OncoFort – Gral Medical )

Interventiile chirurgicale se programeaza la fiecare spital in functie de disponibilitatea blocului operator al spitalului si de preferinta pacientului.

Conditii de internare:

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta – vezi website-ul spitalului link dand clic aici!

Spitalul Sanador – vizitati website-ul spitalului pentru mai multe detalii, dand clik aici!

Spitalul Metropolitan – vezi website-ul spitalului link dand clic aici!

Criterii de internare:

In spitalul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta – Dati clik aici pentru a citi detalii!

Spitalul Sanador – vizitati website-ul spitalului pentru mai multe detalii, dand clik aici!

In spitalul Spitalul Metropolitan – Dati clik aici pentru a citi detalii!

Lista cu preţurile investigatiilor şi analizelor medicale

Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta – Vezi website-ul spitalului link dand clic aici! Puteti accesa mai multe informatii utile pacientilor care apeleaza la serviciile medicale ale spitalului dand clik aici!

Spitalul Sanador – Accesati website-ul spitalului link dand clic aici!

Spitalul Metropolitan – Consultati website-ul spitalului pentru a vedea preturile si tarifele, dand clik aici!

OncoFort – Puteti obtine preturile si tarifele care va intereseaza apeland Call Center-ul spitalului 021-323.00.00 (02)

Adresele si localizarea spitalelor unde consulta dr. Paleru:

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Sediul central – Şos. Viilor nr. 90, sector 5, Bucuresti Mijloace de transport: Metrou : Statia Eroii Revolutiei; Autobuze: 173 , 232; Tramvai: 1, 7, 11, 25 ( click pentru harta )

Spitalul Sanador, Str. Sevastopol, nr. 9, sector 1, Bucuresti ( click pentru harta )

Spitalul Metropolitan, Calea Serban Voda, nr.95-101, Sector 4, Bucuresti ( click pentru harta )

Spitalul OncoFort, Str. Traian Popovici (fosta Unitatii) nr. 79-91, sector 3, Bucuresti ( click pentru harta )

Alte servicii optionale:

  • asigurare cazare pentru persoanele insotitoare, pe durata limitata;
  • recomandari privind recuperarea postoperatorie;
  • recomandari privind nutritia postoperatorie;
  • asigurarea unui ghid interpret;
  • asigurare transport de persoane privat;
  • alte servicii la solicitarea pacientului, pe durata internari.

Pentru a solicita alte servicii, va rugam sa va logati in website si a formula cererea.

Intrebari Frecvente

Cat dureaza interventia chirurgicala?

Raspuns: Durata interventiei chirurgicale este variabila in functie de tipul interventiei chirurgicale si particularitatile pacientului. Orientativ, interventiile de mica amploare dureaza de la 30 pana la 60 de minute, iar interventiile chirurgicale complexe pot dura intre 3 si 6 ore.

Cat mai traiesc daca am fost diagnosticat cu cancer?

Raspuns: Durata de viata variaza in functie de tipul de cancer si de stadiul bolii. Ultimile statistici referitoare la toate tipurile de cancer si la toate stadiile arata ca 44% din pacientii diagnosticati cu cancer pulmonar supravietuiesc circa un de zile, iar 17 % din pacientii diagnosticati cu cancer pulmonar supravietuiesc pana la 5 ani.
Pacientii depistati in stadii precoce (in general stadii cu indicatie chirurgicala I-III) au o rata de supravietuire la 5 ani de 54 %, in timp ce pacientii depistati in stadii avansate ( IV) au o rata de supravietuire la 5 ani de 4%.
Trebuie avut in vedere ca acestea sunt date statistice. Nici un medic nu va putea spune cu exactitate durata de supravietuire. Unii pacienti in stadii avansate pot trai multi ani dupa diagnosticare, alti pacienti in stadii incipiente pot trai mai putin decat arata statisticile.
Este important sa retineti ca exista tratamente (chirurgicale sau medicamentoase) pentru toate stadiile de cancer iar respectarea recomandarilor medicale va ajuta sa traiti mai mult cu o calitate a vietii mai buna.

Se va intinde boala dupa biopsie?

Raspuns: Actul chirurgical ca atare nu determina extensia bolii. Extensia ulterioara este dependenta de tipul de boala cat si de raspunsul individual al bolii pacientului la tratament. Efectuarea unei biopsii va preciza tipul detaliat al bolii dumneavoastra ceea ce va va asigura un tratament dedicat tipului dumneavoastra de boala, deci implicit mai bun.

Voi mai putea lucra dupa interventia chirurgicala?

Raspuns: In interventiile chirurgicale mari, dupa o perioada de 2 – 4 saptamani, necesara organismului pentru recuperare, va puteti relua si veti fi incurajati sa va reluati activitatea profesionala in limitele tolerantei personale. Dupa interventii chirurgicale de mica amploare activitatatea profesionala poate fi reluata si la cateva zile sau imediat a doua zi.

Operatia se realizeaza cu anestezie generala?

Raspuns: Operatiile se efectueaza in majoritatea cazurilor cu anestezie generala (pacientul “doarme”). Anumite interventii mai mici se efectueaza cu anetezie locala.

Ce se intampla daca nu ma operez?

Raspuns: In cazul pacientilor care au indicatie chirugicala de indepartare a leziunii, refuzul interventiei inseamna durata mai mica de supravietuire cat si expunere la complicatiile care pot aparea in timp datorita prezentei sau extensiei bolii.