Despre Noi

Chirurgia toracica moderna

Chirurgia toracica moderna, atat in varianta clasica, cat si video-asistata reprezinta o disciplina care se refera la o patologie care se afla in continua crestere cu o complexitate sporita, gama de operatii variind de la patologia tumorala la cea infectioasa si tuberculoasa.

Gradul inalt de complexitate al acestor operatii si situarea lor intr-o zona centrala a organismului uman, il determina pe dr. Paleru Cristian sa acorda o atentie deosebita alegerii momentului interventiei chirurgicale si a tehnicii operatorii adecvate, astfel incat fiecarui pacient sa-i fie recomandat, in functie de starea de sanatate si stadiul bolii, tratamentul optim, obiectivul prioritar al chirurgului Paleru Cristian fiind prelungirea cat mai mult posibil a vieti pacientului in conditii de existenta cat mai confortabila.

Doctorul Paleru Cristian, medic primar de chirurgie toracica din 1999, absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, este doctor in stiinte medicale cu teza ‘Mediastinoscopia’*. Dr. Paleru Cristian are o experienta vasta in practica chirurgiei toracice, este cadru didactic la UMF “Carol Davila”, activand ca sef de lucrari din anul 2007 si ca asistent universitar din anul 1997.
In cei peste 20 de ani de practica in chirurgia toracica (oncologica, toracoscopica, mediastinala) a efectuat multiple si complicate operatii in Bucuresti si cateva operatii demonstrative in Cluj-Napoca, Timisoara si Galati, dar si in strainatate la spitale renumite ca cele din Konstanz Essen si din Strassebourg. avand in portofoliu o gama foarte larga de operatii cu o rata de succes deosebita de mare, comparabila cu cea din marile spitale europene.

Dr. Paleru Cristian ofera

Dr. Paleru Cristian ofera, atat consultatii medicale pentru efectuarea de interventii chirurgicale in regim privat cat si public, cat si conform legislatiei in vigoare, consultatii de second opinion referitoare la consultatii si operatii efectuate de alti colegi, astfel incat pacientul sa fie pe deplin elucidat asupra situatie sale medicale.

In cazuri deosebite sau la solicitarea pacientului, cand se pune in discutie efectuarea unei operatii in strainate, dr. Paleru Cristian faciliteaza, prin colaborarile si contactele pe care le are cu medici de peste hotare, efectuarea celor mai potrivite interventii si terapii medicale. 

Activitatea medicului dr. Paleru Cristian si a echipei sale, reprezinta o referinta in chirurgia toracica romaneasca. Activitatea chirurgicala se desfasoara in regim privat cat si in regim de asigurari sociale medicale de stat. Dotarile cu tehnica medicala sunt relativ similare in cele doua regimuri de plata: privat si public, diferind in mod substantial in favoarea privatului cand discutam despre curatenie, circuite sanitare si amabilitatea personalului, spitalele de stat fiind supra aglomerate si subfinantate cronic.

Medicul dr. Paleru Cristian vorbeste limbile: engleza, franceza si germana. Dr. Cristian Paleru are meritul de a fi reintrodus mediastinoscopia cervicala in Romania, dupa 4 decenii cand a mai fost practicata de dr. Liviu Hica. Dupa insusirea metodei in RuhrlandKlinik Essen, acesta efectueaza primele 3 mediastinoscopii in Romania in 1999, in prezent fiind practicata de mai multi colegi chirurgi.
Mediastinoscopia este o metoda de investigatie si diagnostic in bolile toraco-mediastinale foarte importanta in stabilea stadiului bolii, prevenind efectuarea de operatii inutile si de mare amploare care sa puna in pericol viata bolnavului, permitand medicului chirurg impreuna cu membrii echipei oncologe si pneumologice sa stabileasca tratamentul cel mai adecvat pentru pacientul respectiv.

Contacteaza-ne

Formular de contact

Program

Luni-Vineri 09 - 16